Поздравления за десетте организации, които се присъединяват към #ClimateOfChange!

Share

WeWorld и finep приключиха с оценяването на Поканата за предложения за привличане на граждански организации в други държави членки на ЕС, които да ръководят кампании #ClimateOfChange („Климат на промяна“) на национално ниво.

 

Получихме невероятни предложения и новаторски идеи как да повишим информираността и активността на младите хора относно взаимовръзките между изменението на климата, икономическата ни система и начина ни на живот.

 

Бихме искали да благодарим на всички организации, които кандидатстваха, и да поздравим онези от тях, които спечелиха финансиране.

 

Нашите най-нови участници са: Impact Makers Foundation (Нидерландия), Friends of the Earth (Малта), Latvian Platform for Development Cooperation – LAPAS (Латвия), Croatian Platform for International Citizen – CROSOL (Хърватия), VšĮ Žiedinė ekonomika – ZIE (Литва), Ecumenical Academy (Чехия), Utopia (Словакия), Viitor Plus (Румъния), Fundatia9 (Румъния), AKU (Естония).

 

През следващата година тези невероятни организации ще се свържат с младите хора в 9+ страни, за да създадат едно общоевропейско движение и да поискат промяна.

 

Младежки лагери, работилници, изложби, кръгли маси, кампании и дейности в училищата – това са някои от събитията, планирани от проекта #ClimateOfChange през следващите 12 месеца.

 

С голямо вълнение преминаваме в тази нова фаза от проекта. Вече сме 26 организации в 22 държави от ЕС. В дейностите ни участват хиляди млади хора и възнамеряваме да привлечем много повече.

 

Време е гласът ни да се чуе; време е за #ClimateOfChange.

 

Присъединете се към нас, като подпишете петицията и призовете за конкретни действия на тазгодишната Конференция на ООН за изменението на климата.

Още новини