Гласът на изкуството

ИЗПЪЛНИТЕЛСКИТЕ ИЗКУСТВА КАТО ИЗРАЗНО СРЕДСТВО
НА ВРЪЗКАТА МЕЖДУ ИЗМЕНЕНИЯТА НА КЛИМАТА И МИГРАЦИЯТА

Може ли изкуството да обясни как климатичните изменения влияят на миграцията?

Ние мислим, че да! Ето защо поканихме артистите от Magda Clan и Flic Circus School да създадат съвременно цирково представление, което да покаже драмата на климатичните бедствия в различни краища на планетата, и да обиколят с него 10 европейски града.

Артистите се превъплъщават в общности, засегнати от топенето на вечните ледове, наводнения, опустиняване и горски пожари, и пресъздават тяхната житейска борба, наред с концепцията за човешка мобилност. Всичко това цели да въвлече зрителите и да им покаже как нашите действия оказват влияние на глобално ниво.

Спектакълът тръгва от действителни представителни истории, свързани с глобални явления, за да създаде една завладяваща и живописна игра, но също така и за да опише човешката драма, използването и злоупотребата с образи от живота на климатичните бежанци.

Каква е целта? Да създаде символичен контекст, в който хората да разпознаят своето ежедневие и в който зрителите са поканени да обмислят как техните избори – вкл. и политическите такива – оказват влияние върху останалия свят.

Гледахте ли представлението? Споделете ни какво мислите за него.

Включете се в анкетата!

Спектакълът идва в България на 24 и 25 юли 2021 г.

Научи повече тук.

Представлението ще се играе в Словения на 6 и 7 август 2021 г.

Научи повече тук.

Представлението ще се играе в Люблин на 20 и 21 август 2021 г.

Научи повече тук.

Спектакълът ще се играе в Будапеща на 3 и 4 септември 2021 г.

Научи повече тук.

Представлението ще се играе в Карлсруе на 16 и 17 септември 2021 г.

Научи повече тук.

Спектакълът ще бъде в Милан на 1 и 2 октомври 2021 г. по време на PreCOP 26 за #All4ClimateItaly.

Научи повече тук.

Представлението ще се играе в Оейрас (Общинската градина на Оейрас) на 15 и 16 октомври 2021 г.
Остани на линия, скоро ще обявим датите!
Европейското турне на спектакъла ще завърши в Брюксел с четири вечерни представления на 10, 11, 12 и 13 ноември 2021 г.

Научи повече тук.

1. ПРЕДСТАВЛЕНИЕТО. „weLAND“ – пътуване към една нова ера

Съвременно цирково шоу на открито с шестима акробати, един актьор и четирима музиканти.

Представлението не използва езика на прозата. Залегналите в основата му теми са пресъздадени чрез парадокса, преувеличението и абсурда. Сюжетът е изграден върху образите на една колективна миграция, като прераства от индивидуална игра на акробатите в клетките към все повече съвместни техни изпълнения.

Живата музика, използваща многобройни акустични, електронни и самостоятелно изработени инструменти, създава широкообхватен звук с голямо въздействие.

2. ГРАФИТИ ОТ МЪХ. Ами ако направим стенопис от мъх?

Предвидена е работилница за създаване на естествена боя, с последващо представление и участие в създаването на стенописи от мъх в различни точки на града.

Графитите ще останат в градовете и жителите ще бъдат призовани да се грижат за тях като символична проява на уважение и внимание към планетата.

3. БРЪСНАРСКИ САЛОН. Променете главата си!

Какво ще стане, ако освен цъфналите краища на косата си, премахнем също и лошите навици?

Това е целта на фризьорския салон: представление с участието на публиката и безплатна прическа, която придава нов облик на ежедневните ни действия.

Фризьори, заедно с артисти на #ClimateOfChange и местни циркови училища, не само ще променят прическата ви, но ще се опитат да предизвикат и „промяна на гледната точка“ у младите хора.

4. МРЕЖУВАНЕ С МЕСТНИ АРТИСТИ

Общоевропейската обиколка за климата #ClimateOfChange има добавена стойност, която се състои в достигането на кампанията ни до нови сектори и хора. Съвместни дейности с местни партньори, циркови училища и артисти ще обогатят програмата на турнето.

И по-точно – местни артисти от циркови училища ще запишат видеоклип, в който ще говорят за климатичните данни и ще правят представления на възлови места в града.