Μαζί, μπορούμε να μετατρέψουμε μια σταγόνα στον ωκεανό σε ένα κύμα αλλαγών.

Share

Location : Larnaca, Limassol, Paphos

Ημερομηνία : 19 Sep, 2021

Ώρα : 16:00 - 19:00

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών Το Έργο “End Climate Change, Start Climate of Change” που υλοποιείται από το Ερευνητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Λευκωσίας διοργανώνει και μας προσκαλεί να συμμετέχουμε στον καθαρισμό των ακόλουθων ακτών της Κύπρου (παραλίες Μακένζυ στη Λάρνακα, Lady’s Mile στη Λεμεσό και Potima Beach Κισσόνεργα στη Πάφο)!

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, υπάρχουν 5,25 τρισεκατομμύρια κομμάτια πλαστικών υπολειμμάτων στις θάλασσες. Ενώ μερικά από αυτά τα πλαστικά ρίχθηκαν απευθείας στη θάλασσα, μερικά από αυτά παρασύρθηκαν στη θάλασσα από την ακτογραμμή. Καθαρίζοντας τις παραλίες από πλαστικό και άλλα σκουπίδια, μειώνει την πιθανότητα να καταλήξουν στον ωκεανό.

Το  Έργο #ClimateofChange έχει αναλάβει μια σημαντική αποστολή: πιστεύουμε ότι, σε αυτόν τον διασυνδεδεμένο κόσμο, ο μόνος τρόπος για να προχωρήσουμε είναι να αντιμετωπίσουμε ταυτόχρονα πολλαπλές κρίσεις και να απαιτήσουμε δράση ώστε να δημιουργήσουμε ένα δίκαιο και βιώσιμο μέλλον και μια ανθρώπινη οικονομία.

Οι νέοι σε όλο τον κόσμο υψώνουν τις φωνές τους και αναλαμβάνουν δράση για την προστασία του μέλλοντος του πλανήτη καλώντας τις κυβερνήσεις να καταπολεμήσουν την κλιματική αλλαγή. Θα πρέπει να ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους.

Ωστόσο, η κλιματική αλλαγή ήδη είναι γεγονός και οι πιο ευάλωτες κοινότητες υφίστανται τις συνέπειες, οι ζωές τους καταστρέφονται και ορισμένες φορές αναγκάζονται να μεταναστεύσουν προκειμένου να επιβιώσουν και, ως εκ τούτου, να γίνουν μετανάστες λόγω κλίματος.

Οι δικές τους φωνές θα διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο στην εκστρατεία μας. Στόχος μας είναι να τονίσουμε τη σύνδεση μεταξύ της μετανάστευσης, της κλιματικής αλλαγής και της ανάγκης να μετασχηματίσουμε την οικονομία μας και να αλλάξουμε την καθημερινότητά μας. Το όραμά μας είναι να προωθήσουμε τις ανάγκες και να προστατεύσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα για όλους τους ανθρώπους, χωρίς να εκμεταλλευόμαστε τους συνανθρώπους μας και να καταστρέφουμε το περιβάλλον.

Η εκστρατεία καλεί τους νέους να γίνουν μέρος της αλλαγής που ήδη συντελείται, να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τις πολυάριθμες πρωτοβουλίες σε ολόκληρο τον κόσμο και να εμπνεύσουν κι άλλους ανθρώπους να αναλάβουν δράση.

Οι εθνικές, ευρωπαϊκές και παγκόσμιες αρχές οφείλουν και μπορούν να κάνουν περισσότερα για την υιοθέτηση φιλόδοξων και βιώσιμων πολιτικών μετανάστευσης και κλίματος.

Μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα κλίμα αλλαγής, έναν δίκαιο και βιώσιμο κόσμο.

Το έργο «End Climate Change, Start Climate of Change» συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του προγράμματος DEAR  (Αναπτυξιακή Εκπαίδευση και Ευαισθητοποίηση) με την υποστήριξη του BIC Corporate Foundation.

 

Υπογράψε το αίτημα για το κλίμα της αλλαγής…

Η κλιματική κρίση είναι μια περιβαλλοντική και ταυτόχρονα μια κοινωνική κρίση και λειτουργεί ως παράγοντας που ενισχύει τις παγκόσμιες αδικίες.

Όμως, δεν αποτελεί ένα πρόβλημα χωρίς λύσεις.

Προσεχώς