Διαγωνισμός Ρητορικής για Κλιματική Αλλαγή

Share

Location : Nicosia

Ημερομηνία : 9 - 10 Apr, 2022

Ώρα : -

Ο διαγωνισμός ρητορικής διοργανώνεται από το Ερευνητικό Ίδρυμα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας (UNRF) σε όλη την Κύπρο, με τη συμμετοχή νέων από λύκεια. Ο διαγωνισμός αποτελείται από μια συζήτηση με δύο ομάδες που θα διαγωνιστούν υποστηρίζοντας με κατάλληλη έρευνα και στοιχεία τη θέση υπέρ ή κατά ενός συγκεκριμένου θέματος, ενώπιον ειδικευμένων κριτών.

Ο διαγωνισμός ρητορικής εντάσσεται στο ευρωπαϊκό έργο End Climate Change, Start Climate of Change – εν συντομία, #ClimateOfChange – και θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του “1st E2STEAM Cyprus Festival” στις 9-10 Απριλίου 2022 που διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και την Οργανισμό Νεολαίας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Υποστηρικτές του Φεστιβάλ είναι η Επίτροπος Περιβάλλοντος και ο Επίτροπος Εθελοντισμού.

Τα θέματα που καλούνται να συζητήσουν οι μαθητές είναι παγκόσμια ζητήματα όπως: ανθρώπινα δικαιώματα, ένταξη, συμμετοχή, προστασία του περιβάλλοντος, απαγόρευση των διακρίσεων, μετανάστευση και ανάπτυξη, πολιτικές για τη νεολαία. Συγκεκριμένα, ο διαγωνισμός θα επικεντρωθεί στην κλιματική αλλαγή και τη μετανάστευση, τονίζοντας επίσης τη διασύνδεση με το τρέχον αναπτυξιακό μοντέλο, το οικονομικό μας σύστημα και τον δικό μας τρόπο ζωής. Το UNRF θα παράσχει εκπαίδευση για την προετοιμασία των μαθητών που θα δηλώσουν συμμετοχή στο διαγωνισμό και οποιαδήποτε άλλη βοήθεια χρειάζεται για την προετοιμασία των μαθητών.

Ποιος μπορεί να συμμετέχει;

Νέοι (16-19 ετών) μπορούν να αγωνιστούν σε ομάδες των 6 ατόμων.

Το UNRF θα διοργανώσει τουρνουά, χωρίς κόστος για τα σχολεία.

Η νικήτρια ομάδα που θα προκύψει από τον διαγωνισμό θα ανακοινωθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και θα κερδίσει μεγάλα έπαθλα.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 15/03/2022

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την Δρ Δέσποινα Κοχλιού.

E-mail: [email protected]

Tel: 22842213

Προσεχώς