Η Εκστρατεία

Γιατί να δράσουμε;

Εδώ και χρόνια, αντιμετωπίζουμε πολλές ανθρωπογενείς κρίσεις που καταστρέφουν ζωές και μέσα διαβίωσης σε ολόκληρο τον κόσμο: από καταστάσεις κλιματικής έκτακτης ανάγκης έως τις οικονομικές αδικίες, την αναγκαστική μετανάστευση και την απώλεια ζωών στα εξωτερικά μας σύνορα, εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν εξαιτίας των αδύναμων πολιτικών και της αδράνειας.

Καθώς εξετάζουμε περαιτέρω τη σύνδεση μεταξύ της κατάστασης κλιματικής έκτακτης ανάγκης και της αναγκαστικής μετανάστευσης, οι καταστροφές που οφείλονται στο κλίμα ήταν ο υπ’ αριθμόν ένας παράγοντας εσωτερικού εκτοπισμού ανθρώπων κατά την τελευταία δεκαετία, αναγκάζοντας περίπου 20 εκατομμύρια ανθρώπους ετησίως να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Σήμερα οι άνθρωποι είναι τρεις φορές πιθανότερο να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους από κυκλώνες, πλημμύρες και πυρκαγιές παρά από σύρραξη. Ιδιαίτερα οι πιο ευάλωτες κοινότητες του παγκόσμιου Νότου, που έχουν συμβάλλει ελάχιστα στη δημιουργία του κλιματικού προβλήματος, αντιμετωπίζουν τον υψηλότερο κίνδυνο εκτοπισμού λόγω κλίματος.

Εμείς στο #ClimateofChange έχουμε μια τολμηρή αποστολή: πιστεύουμε ότι, σε αυτόν τον διασυνδεδεμένο κόσμο, ο μόνος τρόπος για να προχωρήσουμε είναι να αντιμετωπίσουμε ταυτόχρονα πολλαπλές κρίσεις και να απαιτήσουμε δράση ώστε να δημιουργήσουμε ένα δίκαιο και βιώσιμο μέλλον και μια ανθρώπινη οικονομία.  

Οι νέοι σε όλο τον κόσμο υψώνουν τις φωνές τους και αναλαμβάνουν δράση για την προστασία του μέλλοντος του πλανήτη καλώντας τις κυβερνήσεις να καταπολεμήσουν την κλιματική αλλαγή. Θα πρέπει να ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους.

Ωστόσο, η κλιματική αλλαγή ήδη είναι γεγονός και οι πιο ευάλωτες κοινότητες υφίστανται τις συνέπειες, οι ζωές τους καταστρέφονται και ορισμένες φορές αναγκάζονται να μεταναστεύσουν προκειμένου να επιβιώσουν και, ως εκ τούτου, να γίνουν μετανάστες λόγω κλίματος. 

Οι δικές τους φωνές θα διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο στην εκστρατεία μας. Στόχος μας είναι να τονίσουμε τη σύνδεση μεταξύ της μετανάστευσης, της κλιματικής αλλαγής και της ανάγκης να μετασχηματίσουμε την οικονομία μας και να αλλάξουμε την καθημερινότητά μας. Το όραμά μας είναι να προωθήσουμε τις ανάγκες και να προστατεύσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα για όλους τους ανθρώπους, χωρίς να εκμεταλλευόμαστε τους συνανθρώπους μας και να καταστρέφουμε το περιβάλλον.

Για να δημιουργήσουμε μια κοινωνικά και οικολογικά δίκαιη οικονομία, θα αυξήσουμε την ευαισθητοποίηση, θα αγωνιστούμε για αποτελεσματικές πολιτικές που εξυπηρετούν τον άνθρωπο και θα ενεργήσουμε ως πρωταγωνιστές του μέλλοντός μας.

Δεν θα αφήσουμε
κανέναν πίσω!

Έφτασε η στιγμή
για αλλαγή στο κλίμα

Η εκστρατεία μας καλεί τους νέους να γίνουν μέρος της αλλαγής που ήδη συντελείται, να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τις πολυάριθμες πρωτοβουλίες σε ολόκληρο τον κόσμο και να εμπνεύσουν κι άλλους ανθρώπους να αναλάβουν δράση.

Οι εθνικές, ευρωπαϊκές και παγκόσμιες αρχές οφείλουν και μπορούν να κάνουν περισσότερα για την υιοθέτηση φιλόδοξων και βιώσιμων πολιτικών μετανάστευσης και κλίματος

 

Μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα κλίμα αλλαγής, έναν δίκαιο και βιώσιμο κόσμο.

 

Πάρτε μέρος στο κίνημα !

Δείτε τί μπορείτε να κάνετε τώρα