Διήμερο δράσεων για μία βιώσιμη γειτονιά – Climate of Change Greece

Share

Διήμερο δράσεων για μία βιώσιμη γειτονιά

Το Κέντρο της ActionAid στην Αθήνα, με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για τους 17 Βιώσιμους Στόχους των Ηνωμένων Εθνών, προσκαλεί μικρούς και μεγάλους στη γιορτή «Κολωνός: Η δική μας γειτονιά», που θα πραγματοποιηθεί στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου. Στόχος είναι η γιορτή αυτή να αποτελέσει ένα κάλεσμα για συμμετοχή και δράση στη δημιουργία ασφαλών βιώσιμων και συμπεριληπτικών πόλεων, ενισχύοντας παράλληλα την οικοδόμηση μίας βιώσιμης και δίκαιης κοινότητας για όλους τους ανθρώπους.

Οι άνθρωποι του Κέντρου περιμένουν να γνωρίσουν από κοντά όσους και όσες μένουν στην περιοχή, αλλά κι εκείνους κι εκείνες που θέλουν να συμβάλλουν ώστε να δημιουργηθεί μία βιώσιμη γειτονιά. Η γιορτή θα περιλαμβάνει βιωματικά παιχνίδια με θέμα τους Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης, τουρνουά ποδοσφαίρου και προβολή της ταινίας «Τα χελιδόνια της Καμπούλ», που είναι διαθέσιμη αποκλειστικά στη streaming πλατφόρμα Cinobo. Η επίκαιρη αυτή ταινία κινουμένων σχεδίων πραγματεύεται τη ζωή δύο ερωτευμένων νεών στην Καμπούλ του Αφγανιστάν τη δεκαετία του ’90. Με την προβολή της ταινίας, θα μπορέσουν οι θεατές να ενημερωθούν για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Αφγανιστάν, τις ανισότητες από τις οποίες υποφέρουν οι άνθρωποι, καθώς και για το δικαίωμά τους να ζουν με αξιοπρέπεια ανεξαρτήτως θρησκείας, εθίμων και παραδόσεων. Κατά τη διάρκεια της προβολής της ταινίας, θα γίνει αναφορά στο ζήτημα της κλιματικής δικαιοσύνης και στη σημασία ανάληψης της ευθύνης για την κλιματική κρίση από τα ισχυρά κράτη, ενώ παράλληλα θα αποτυπωθεί η ανάγκη ανάληψης δράσης, μέσα από την παρουσίαση της έκκλησης για κλιματική δικαιοσύνη.

Το Κέντρο της ActionAid στην Αθήνα, βρίσκεται σε μια μη προνομιούχα γειτονιά, η οποία έχει υψηλά ποσοστά ανεργίας και μονογονεϊκών οικογενειών και στόχος του είναι να ενισχύσει τους κατοίκους να διεκδικήσουν το μέλλον τους και να έρθουν κοντά για τη δημιουργία μιας βιώσιμης γειτονιάς που θα περιλαμβάνει όλους τους ανθρώπους.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος Faces of Migration για την προώθηση, υιοθέτηση και εφαρμογή των 17 Στόχων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και του προγράμματος Climate Of Change για τη σύνδεση της μετανάστευσης με την κλιματική αλλαγή και την κλιματική δικαιοσύνη.

Περισσότερα νέα