Γκρέτα Τούνμπεργκ: Προβολή ντοκιμαντέρ για τη ζωή της διάσημης ακτιβίστριας στη Θεσσαλονίκη

Share

Γκρέτα Τούνμπεργκ: Προβολή ντοκιμαντέρ για τη ζωή της διάσημης ακτιβίστριας στη Θεσσαλονίκη

Την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 20:30, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ για τη ζωή της ακτιβίστριας για την κλιματική αλλαγή Γκρέτα Τούνμπεργκ, στο θερινό σινεμά Ναταλί στη Θεσσαλονίκη (Μεγάλου Αλεξάνδρου 3, είσοδος δωρεάν).

Η ιστορία της Γρέτα Τούνμπεργκ, της πιο διάσημης ακτιβίστριας για την κλιματική αλλαγή είναι μια ιστορία για το πώς οι νέες και οι νέοι μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο.

Η ταινία ξεκινάει από τη στιγμή που η 15χρονη έφηβη αποφάσισε να ξεκινήσει σχολικές απεργίες, κάθε Παρασκευή έξω από το κοινοβούλιο της χώρας της στη Στοκχόλμη και φτάνει μέχρι το υπερ-ατλαντικό ταξίδι της για να μιλήσει στη Διάσκεψη Κορυφής του ΟΗΕ για το Κλίμα στη Νέα Υόρκη.

Πρόκειται για μία ιστορία ενηλικίωσης που σκηνοθετείται από τον Nathan Grossman, ο οποίος αξιοποιεί σπάνιο οπτικό υλικό από τα πρώτα χρόνια του ακτιβισμού της.

Η ταινία θα προβληθεί 2 μόλις μέρες πριν από το #GlobalClimateStrike στις 23/9, την ημέρα της παγκόσμιας κινητοποίησης για το κλίμα.

«Μόλις η κλιματική κρίση τραβήξει την προσοχή σας, δεν θα μπορείτε να κοιτάξετε μακριά» είπε η ίδια και περισσότερα θα δούμε στην οθόνη!

Η προβολή της ταινίας γίνεται στο πλαίσιο της εκστρατείας #ClimateOfChange, με στόχο την προώθηση της κλιματικής δικαιοσύνης.

Περισσότερα νέα