Δήλωσε συμμετοχή στο Youth Climate Leaders Academy στη Θεσσαλονίκη

Share

Διήμερο εργαστήριο για νέους στη Θεσσαλονίκη

Είσαι νέος ή νέα 18 μέχρι 30 ετών; Θέλεις να κάνεις κάτι για να περιορίσεις την κλιματική αλλαγή; Συμμετέχεις σε κάποια ομάδα; Σου αρέσει να διοργανώνεις ακτιβιστικές δράσεις με τους φίλους και τις φίλες σου; Αν η απάντηση σε όλα αυτά είναι ναι, τότε δήλωσε συμμετοχή στο διήμερο Youth Climate Leaders Academy, που ετοιμάζει η ActionAid!

Το Youth Climate Leaders Academy είναι ένα συμμετοχικό εργαστήριο για νέους και νέες με ακτιβιστική δράση και στόχο έχει να συμβάλλει στην επικοινωνία και την ευαισθητοποίηση γύρω από το θέμα της κλιματικής δικαιοσύνης. Σκοπός του διήμερου εργαστηρίου είναι να εκπαιδεύσει τους νέους συμμετέχοντες και τις νέες συμμετέχουσες στη στρατηγική εκστρατειών και άσκηση θεσμικής πίεσης για να πετύχουν στόχους σχετικούς με την κλιματική δικαιοσύνη. Παράλληλα το εργαστήριο θα περιλαμβάνει και εκπαίδευση σε αφηγηματικές τακτικές ώστε οι νέοι και οι νέες να ενισχύσουν τις καμπάνιες ευαισθητοποίησης για την κλιματική αλλαγή σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στις 18 και 19 Μαρτίου στο Κέντρο της ActionAid στη Θεσσαλονίκη. Όλα τα έξοδα θα καλυφθούν από την ActionAid.

Στο εκπαιδευτικό εργαστήριο θα συμμετάσχουν 30 νέοι και νέες από όλη την Ελλάδα.  Μετά το εργαστήριο, οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες ενθαρρύνονται να συνεργαστούν με άλλες ομάδες νέων στην Ελλάδα για να σχεδιάσουν από κοινού δράσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Τι προσόντα θα πρέπει να έχεις

  1.       Διαθεσιμότητα για τις δύο ημέρες του εργαστηρίου. Οι αφίξεις αναμένονται στις 17 Μαρτίου το βράδυ με αναχώρηση στις 19 Μαρτίου μετά τις 18:00.
  2.       Επιθυμητή η συμμετοχή σε ήδη υπάρχουσα ομάδα νέων.
  3.       Κατανόηση των βασικών ζητημάτων κλιματικής αλλαγής και δικαιοσύνης.
  4.       Όρεξη να συμβάλλεις στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση ανθρώπων για έναν πιο δίκαιο κόσμο.
  5.       Βασική κατανόηση της αγγλικής γλώσσας.

Δηλώσεις συμμετοχής

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 7 Μαρτίου με τη συμπλήρωση της φόρμας. Oι θέσεις είναι περιορισμένες και η επιλογή  θα γίνει με βάση τις απαντήσεις στο ερωτηματολόγιο και την εμπειρία στο ζήτημα. Άτομα από την ίδια ομάδα και με κοινές προτάσεις για δράση ενθαρρύνονται να υποβάλλουν αίτηση.

 

Περισσότερα νέα