Fiatal újságírók az egészséges és fenntartható holnapért

Share

A #Climateofchange csapata műhelybeszélgetést tartott közel száz fiatal újságírónak a DUE médiatáborában.  

Az idei DUE médiatáborban közel százan vettek részt, július 1-én a #Climateofchange projektcsapata egész napos műhelybeszélgetést tartott. A tematikusan felépített program során többek között bemutatták a #Climateofchange projekt keretében elkészült kutatási és tudományos anyagokat, majd pódiumbeszélgetésre került sor: Kiss Fannit és Lévay Annát a kenyai tanulmányút tapasztalatairól, valamint a közelgő ciprusi tanulmányútról kérdezték. A beszélgetés során levetítették a kenyai tanulmányútról készült összefoglalót is, amelyen Döbrösi Laura színésznő és Kiss Fanni egyetemi hallgató a tapasztalatairól, érzéseiről beszélt. A fiatal újságíró hallgatók a klímaváltozás jelenségének számos részletére rákérdeztek.     

Tudjuk, hogy nagyon sokan tesznek a Földünkért. Számtalan praktikát találhattok az online médiában, szakkönyvekben a vízfogyasztás, a műanyag csomagolóanyagok, a fosszilis energia csökkentésének módjairól, de ha szeretnéd, hogy a hangod elérjen a világ vezető hatalmaihoz, akkor írd alá a #Climateofchange petícióját!  

Miért fontos ez? Napjainkban egyre nagyobb fókuszt kap a globális felmelegedés és a környezetkárosodás témája, amely az egész emberiséget érinti, a hátrányos helyzetű országok és emberek esetében pedig megsokszorozza a már fennálló akut fenyegetések hatásait. Akik a legsúlyosabb árat kénytelenek fizetni, azok a legkisebb mértékben okozói a környezeti krízisnek. Azok az országok és csoportok, akik a leginkább hozzájárulnak a válságok létrejöttéhez, hozzáférhetnek azokhoz az erőforrásokhoz, amelyekkel alkalmazkodhatnak a romló körülményekhez. Ez a petíció 13 EU-s országban várja az aláírásokat!  

Nemzetközi felhívásunk pár kattintással történő aláírásával olyan szabályozási változtatásokhoz járulhattok hozzá, amelyek egészséges és fenntartható holnapot biztosíthatnak a jelen és a jövő generációi számára. Az aláírásokat a COP 27 elnevezésű klímacsúcson adjuk majd át Ursula von der Leyen-nek, az Európai Bizottság elnökének. Az a reményünk, hogy aláírásotok segítségével vitát indíthatunk, és ezek az ügyek az európai politika napirendjére kerülhetnek!  


A petíciót IDE KATTINTVA írhatod alá!


A kenyai videó itt tekinthető meg:  

A petíció aláírására buzdító kisvideók bemutatása itt tekinthető meg:    

A dokumentumok ide kattintva elérhetők.

További hírek