A #ClimateofChange projekt a DUE 29. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon

Share

Az eseménynek idén az Újpesti UP Rendezvénytér adott otthont, de sokaknak kárpótlást jelentett, hogy online is követni lehetett a Sajtófeszt eseményeit, ugyanis két csatornán is „streamelésre” kerültek a programok. Az egyik csatornán a Sajtófesztivál és Klímanap eseményeit és a Nagy Diák Tesztek döntőit követhették élőben, vagy nézhették vissza az érdeklődők. 

Az online közvetítések óriási sikert arattak: a programon résztvevő 2.000 diákmédiás mellett a két csatornán már több mint 40 ezren tekintettek bele a Sajtófesztivál programjának közvetítésébe az interneten. 

A rendezvényen a #climateofchange projekt csapata külön standdal és 20 perces online megjelenéssel vett részt. A rendezvény és az előadás során a projekt csapat ráirányította a hallgatóság figyelmét a környezetvédelem fontosságára a klímaválság hatásaira és buzdította a fiatalokat arra, hogy hallassák a hangjukat, mert az ő jövőjük és a Föld a tét!   

Nézd meg az esemény összefoglaló videóját:

1:20 perctől- https://due.hu/magazin/nezd-vissza-a-sajtofesztival-stream-szinpadanak-esemenyeit/ 

Az interjú során először került bemutatásra az a videó anyag, amely a nem rég a Kenyai tanulmányútról hazatérő Döbrösi Laura, színésznő és Kiss Fanni NKE egyetemi hallgató (climateofchange nagykövetek) az út során szerzett tapasztalatairól, érzéseiről és üzeneteiről szól.   A videó itt tekinthető meg. (https://climateofchange.info/hungary/tanulmanyut-kenyaban-dobrosi-laura-kiss-fanni/ ) 

A fentieken túl bemutatásra került a YOUAct klímavédelmi kispályázat keretében meghirdetett győztes pályázatok és szervezetek.  Kérünk mindenkit, hogy csatlakozzanak és kövessék figyelemmel a pályázatok megvalósulását.  

Legfontosabb üzenetként a petíció bemutatására is sorkerült, illetve a petició aláírására buzdító kisvideók bemutatására kerültek:  

a petíciót itt írhatod alá:  

Tudjuk, hogy nagyon sokan tesztek a Földünkért? Számtalan praktikát találhattok az online médiában, szakkönyvekben a vízfogyasztás, a műanyag csomagolóanyagok, a fosszilis energia csökkentésének módjairól, de ha szeretnéd, hogy a hangod elérjen a világ vezető hatalmaihoz, akkor írd alá a #climateofchange petíciójáthttps://climateofchange.info/hungary/ird-ala-a-peticiot/ !   

Miről szól ez? Napjainkban egyre nagyobb fókuszt kap a globális felmelegedés és a környezetkárosodás témája, amely az egész emberiséget érinti, a hátrányos helyzetű országok és emberek esetében pedig megsokszorozza a már fennálló akut fenyegetések hatásait. Ez a petíció 13 EU-s országban várja az aláírásokat!  

Akik a legsúlyosabb árat kénytelenek fizetni, a legkisebb mértékben okozói a környezeti krízisnek. Azok az országok és csoportok pedig, akik a leginkább hozzájárulnak a válságok létrejöttéhez, hozzáférhetnek azokhoz az erőforrásokhoz, amelyekkel alkalmazkodhatnak a romló körülményekhez.   

Nemzetközi petíciónk pár kattintással történő aláírásával olyan szabályozási változtatásokhoz járulhattok hozzá, amelyek egészséges és fenntartható holnapot biztosíthatnak a jelen és a jövő generációi számára. Az aláírásokat a COP 27 klímacsúcs adjuk majd át Ursula von der Leyen-nek, az Európai Bizottság elnökének. Az a reményünk, hogy aláírásotok segítségével vitát indíthatunk, és ezek az ügyek az európai politika napirendjére kerülhetnek! 

További hírek