weLAND, Journey to a new Era – Európai Turné – Budapest

Share

2021. szeptember 3-án és 4-én két hihetetlenül látványos akrobatikus színházi és kortárs cirkuszi show-t láthattunk Budapesten a MagdaClan Circo előadásában.

A társulat weLAND – journey to a new Era elnevezésű produkciója a világhírű filmrendező, Milos Forman fia, Petr Forman és az olasz Flavio D’Andrea műve alapján készült. Az előadásokat megelőzően az érdeklődők számos aktivitásban vehettek részt, amelyek segítségével felfrissíthették a klímaváltozással kapcsolatos ismeretüket.

A turné célja, hogy felhívja a figyelmet klímaváltozás hatásaira és bemutassa a #climateofchange projekt célkitűzéseit, és azonnali cselekvésre buzdítson. A klímavészhelyzet nem csupán környezeti válságként értelmezendő, de társadalmi krízisként is. Az éghajlatváltozás és a környezeti erózió veszélysokszorozóként hat a hátrányos helyzetű országokra és az ott élő emberekre.

Korlátozza őket a méltó élethez és a biztonságos környezethez való joguk, szociális és gazdasági jogaik gyakorlásában, megélhetésükben. Az érintett országok a legkisebb mértékben okozói a környezeti válságnak, de a legnagyobb mértékben érintettek általa, ezért az éghajlatváltozás erősíti a globális egyenlőtlenséget és igazságtalanságot. „Ha a világ lakossága egy átlagos európai állampolgár szintjén élne, 2,8 Föld méretű bolygóra lenne szükségünk!”

További hírek