Fejlesztő, oktatási és tudatosságnövelő program

MI AZ A DEAR PROGRAM?

Az Európai Bizottság fejlesztési-, oktatási- és tudatosságnövelő programja (DEAR) olyan projekteket támogat, amelyek az Európai Unió nagyközönségét bevonják a társadalmi, gazdasági és környezeti fejlődés világméretű kérdéseibe.

Az olyan projektek finanszírozásával, mint az “End Climate Change, Start Climate of Change”, a DEAR program elősegíti a szabadság, a demokrácia és a jogállamiság egyetemes értékeit, és lehetővé teszi az európai polgárok számára, hogy pozitívan hozzájáruljanak a globális fejlődéshez.

A DEAR program legfeljebb 30 projektet finanszíroz, amely az EU tagállamait öleli fel. Ezek a projektek hozzájárulnak az európai közvélemény tájékozottságának és a pozitív társadalmi változások felé elkötelezettségének növeléséhez, helyi és nemzetközi szinten egyaránt.

A DEAR tevékenységek hozzájárulnak az EU globálisan elfogadott fenntartható fejlődési célok támogatásához is, hogy 2030-ig megszüntessék a szegénységet, megvédjék a Földet és mindenki számára biztosítsák a jólétet.

További információkért kattints a DEAR program oldalára.

HOGYAN JÁRUL HOZZÁ A CLIMATE OF CHANGE A FEJLESZTÉSHEZ, AZ OKTATÁSHOZ ÉS A TUDATOSSÁG NÖVELÉSÉHEZ?

Az “End Climate Change, Start Climate of Change” egy 40 hónapos DEAR projekt, amelynek célja az európai fiatalok tudatosságának és kritikai megértésének növelése az éghajlatváltozás okozta migrációval kapcsolatban.

A projekt az illegális migráció által leginkább érintett 23 uniós tagállam fiatal (15-35 éves) polgárainak, valamint a közösségeknek, a helyi közigazgatásoknak, a nemzeti és az EU döntéshozóinak szól.

A projekt a következőkben járul hozzá a fejlesztéshez, az oktatáshoz és a tudatosság növeléséhez:

  • Kutatás, 4 esettanulmány, a 23 EU-ország összehasonlító felmérése, valamint egy humángazdasági jelentés.
  • Vitaversenyek helyi, nemzeti és európai szinten, különböző középiskolák, egyetemek és ifjúsági központok fiataljainak bevonásával.
  • Páneurópai kommunikációs kampány, amelyet a teljes EU-ban és különösen a 23 tagállamban folytatnak, beleértve Dél- és Kelet-Európát is.
  • Fenntarthatóbb modellt szorgalmazó érdekképviseleti fellépések, ideértve az éghajlatváltozás mérséklésének lépéseit, és az éghajlatváltozással küzdő migrálók egyedi védelmi rendszereit.