Írd alá a klímavédelmi petíciónkat!

Share

Felgyorsult világunkban rengeteg információ ér el hozzánk. Hírek a háborúról, inflációról, menekültekről, politikáról és számtalan másról, melyek befolyásolják mindennapi életünket, közérzetünket, gondolatainkat, tetteinket.

Tegyük fel a kérdést: hol van a bolygónk, a környezetünk védelme ezen a fontossági listán? Legalább ma, a Föld napján gondoljuk ennek fontosságára, hiszen az éghajlat változóban van. 🌍

Hiszel a klímaváltozásban? Vagy nem? Az sem baj. De ha az idősebb korosztályt képviseled és megéltél már 30-40 nyarat, akkor biztosan emlékszel arra, hogy gyermekkorunkban, a téli hónapokban még esett hó, olykor-olykor nem is kevés. A tél után tavasz jött és nem azonnal a nyár, amikor pedig zömében kellemes napsütés volt, záporokkal tarkítva.  

Mi erről a véleményed? Mi kíváncsiak vagyunk rá! 

Néhol árvizek, tornádók, hurrikánok pusztítanak, máshol szárazság miatt nincs termés, akár éveken keresztül. Hőségriadóról is egyre gyakrabban hallunk. Sajnos egyre nagyobb tömegeknek kell elhagyniuk otthonukat, szülőföldjüket az ivóvízvízhiány, aszály következtében. A fiatalok vajon mennyit hallanak erről és mennyire érdekli ez őket? Ha Te is az idősebb korosztályhoz tartozol, azok közé, akik David Attenborough ismeretterjesztő filmjein nőttek fel, kérlek, legalább a mai napon meséld el gyermekeidnek, unokáidnak az emlékeidet.  

Meséld el, mert rajtuk a sor, hogy hallassák hangjukat, mert az ő jövőjük, a Földünk a tét‼️

Hogyan és miként tehetünk a Földünkért? Számtalan praktikát találhatunk az online médiában, szakkönyvekben a vízfogyasztás, a műanyag csomagolóanyagok, a fosszilis energia csökkentésének módjairól, de ha szeretnéd, hogy a hangod elérjen a világ vezető hatalmaihoz, akkor írd alá a #climateofchange petícióját IDE KATTINTVA!  

Miről szól ez? Napjainkban egyre nagyobb fókuszt kap a globális felmelegedés és a környezetkárosodás témája, amely az egész emberiséget érinti, a hátrányos helyzetű országok és emberek esetében pedig megsokszorozza a már fennálló akut fenyegetések hatásait. Ez a petíció 13 EU-s országban várja az aláírásokat! 

Akik a legsúlyosabb árat kénytelenek fizetni, a legkisebb mértékben okozói a környezeti krízisnek. Azok az országok és csoportok pedig, akik a leginkább hozzájárulnak a válságok létrejöttéhez, hozzáférhetnek azokhoz az erőforrásokhoz, amelyekkel alkalmazkodhatnak a romló körülményekhez.  

Nemzetközi petíciónk pár kattintással történő aláírásával olyan szabályozási változtatásokhoz járulhattok hozzá, amelyek egészséges és fenntartható holnapot biztosíthatnak a jelen és a jövő generációi számára. Az aláírásokat a COP 27 klímacsúcs adjuk majd át Ursula von der Leyen-nek, az Európai Bizottság elnökének. Az a reményünk, hogy aláírásotok segítségével vitát indíthatunk, és ezek az ügyek az európai politika napirendjére kerülhetnek!

További hírek