A kampányról

Miért kell cselekednünk?

Évek óta számtalan olyan ember okozta válsággal nézünk szembe, amely számos élet olt ki és megélhetést biztosító erőforrásokat pusztít el szerte a világon: az éghajlati vészhelyzetektől kezdve a gazdasági igazságtalanságokig, a kényszervándorlástól a külső határainkon bekövetkezett életvesztésig. A gyenge politikák és a cselekvés hiánya emberek millióinak szenvedést okoz.

Ahogyan tovább vizsgáljuk az éghajlatváltozási vészhelyzet és a kényszervándorlás közötti kapcsolatot, felismerhetjük, hogy az elmúlt évtizedben elsősorban az éghajlatváltozás okozta katasztrófák miatt kellett az embereknek országon belül vándorolniuk. Becslések szerint évente mintegy 20 millió ember kényszerült ilyen módon elhagyni az otthonát. 

Manapság háromszor nagyobb eséllyel kényszeríthetik költözésre az embereket ciklonok, áradások és tűzvészek, mint konfliktusok. Különösen a világ déli részén élő közösségek a legkiszolgáltatottabbak: az éghajlatváltozás okozta áthelyezés legnagyobb kockázatának vannak kitéve, miközben nem sokat tettek az éghajlati probléma előidézésében.

A #ClimateofChange-nek határozott küldetése van: hisszük, hogy ebben a kölcsönösen összekapcsolt világban az egyetlen előrelépés az, ha egyszerre több válságot kezelünk és cselekvést követelünk egy igazságos és fenntartható jövő, valamint emberi gazdaság megteremtése érdekében.

A fiatalok világszerte felemelik a hangjukat és fellépnek a Föld jövőjének védelme érdekében, és felszólítják a kormányokat az éghajlatváltozás elleni küzdelemre. Kövessük az ő példájukat!

Azonban az éghajlatváltozás már folyamatban van, és a legsérülékenyebb közösségek viselik annak legnagyobb hatásait: a túlélés érdekében kénytelenek klímavándorlókká válni.

Hangjuk központi szerepet fog játszani kampányunkban. Célunk, hogy felhívjuk a figyelmet a migráció és az éghajlatváltozás közötti kapcsolatra, valamint a gazdaságunk átalakításának és a mindennapi életünk megváltoztatásának szükségességére. Jövőképünk, hogy minden ember szükségeit betöltsük és megvédjük az emberi jogaikat mások kizsákmányolása és a környezet rombolása nélkül.

Annak érdekében, hogy társadalmilag és ökológiailag igazságos gazdaságot teremtsünk, tájékoztatjuk az embereket, harcolunk azokért a hatékony politikákért, amelyek az embereket szolgálják, és a jövőnk bajnokaiként fogunk cselekedni.

Senkit sem hagyunk magára!

Eljött a változás ideje!

Kampányunk arra szólítja fel a fiatalokat, hogy legyenek részesei a már zajló változásnak, csatlakozzanak a világszerte elindított számos kezdeményezés egyikéhez, és másokat is cselekvésre bátorítsanak.

A nemzeti, európai és globális hatóságoknak többet kell és lehet tenniük a nagyszabású és fenntartható migrációs- és éghajlatpolitika alkalmazásáért.

Együtt megteremthetjük a változás légkörét: egy igazságos és fenntartható világot! Csatlakozz a mozgalomhoz!

 

Csatlakozz a mozgalomhoz!

És amit most is megtehetsz