#ClimateOfChange tudi na LUPA 2022!

Share

Ljubljani je 8. septembra 2022 potekal 20. festivalu nevladnih organizacij LUPA. Na festivalskih stojnicah na Prešernovem trgu, Tromostovju in na Stritarjevi ulici se je predstavilo in obiskovalcem svetovalo več kot 60 nevladnih organizacij z najrazličnejših področij. Sodelovala je tudi Platforma SLOGA, ki je predstavljala projekt Climate Of Change.

Udeleženci so lahko podpisali peticijo Climate of Change, ki zahteva politike, ki bodo ohranjale zdravo in trajnostno prihodnost za sedanje ter prihodnje generacije, ki nikogar ne pustijo ob strani, in ki pravično delijo breme podnebnih sprememb. Peticijo je še vedno mogoče podpisati prek spleta.

Na stojnici Platforme SLOGA so lahko obiskovalci prejeli vse informacije o novostih, gradivih, procesih, v katerih sodelujemo. Prenesli so si lahko e-gradiva in priročnike. Na voljo so bila orodja za izvajanje delavnic globalnega učenja in ozaveščanja. Na stojnici so bili prisotni strokovnjaki, ki so bili na voljo za pogovor, izmenjavo mnenj in svetovanje.

Festival nevladnih organizacij LUPA je namenjen promociji slovenskega nevladnega sektorja, osveščanju širše javnosti o vlogi in pomenu nevladnih organizacij ter njihovih dosežkih. V okviru dogajanja se obiskovalci udeležijo številnih prireditev, okroglih miz ter delavnic na različne teme. V preteklih letih smo tako spregovorili o vrsti pomembnih tem, ki se neposredno tičejo nevladnih organizacij, kot tudi širših družbenih tem, ki jih slednje sooblikujejo.

Več novic