Share

Sporočilo akrobatsko-cirkuške predstave Climate of Change, da so podnebne spremembe in z njimi povezane migracije zapleten problem, ki ga je mogoče rešiti le s solidarnostjo, je v Sloveniji doseglo več kot 1700 obiskovalk in obiskovalcev. V petek in soboto, 7. in 8. avgusta je občinstvo dvakrat povsem napolnilo travnik pred občinsko stavbo v Novi Gorici.

»Zadovoljni smo, da je bila uprizoritev predstave Climate of Change v Novi Gorici tako dobro obiskana, « je izjavila vodja projekta Climate of Change Mateja Skrt. »S predstavo smo želeli opozoriti javnost na kompleksno temo, na povezavo med podnebnimi spremembami in migracijami ter jo spodbuditi k razmisleku. Sodeč po odzivih obiskovalcev po obeh predstavah lahko z velikim veseljem zaključimo, da smo bili v tem uspešni.«

Dogodek, ki ga je organizirala Platforma SLOGA v sodelovanju z Mestno občino Nova Gorica v okviru – Evropske prestolnice kulture – GO! 2025, je pritegnil veliko pozornost ne samo domačinov, ampak iz vse Slovenije, pa tudi iz Gorice in drugih bližnjih italijanskih krajev. Petkov in sobotni nastop cirkusa Magda Clan je bil deležen tudi velike pozornosti tako slovenskih kot italijanskih medijev. Navdušil je preplet akrobatskih elementov, glasbe, igre, koreografije in scenskih premikov.

V času gostovanja torinskega cirkusa MagdaClan so si na trgu Edvarda Kardelja lahko mimoidoči privoščili še brezplačno striženje, toda s frizerska stola niso odšli samo z novo pričesko, ampak tudi bolj ozaveščeni o družbenih posledicah podnebnih sprememb. Na dogajanje na travniku pred občinsko stavbo pa so po vsem mestu s svojo simpatično pojavo in akrobatskimi spretnostmi opozarjali članici Cirkokroga. Novo Gorico pa bo na gostovanje projekta Climate of Change spominjal tudi grafit, narejen iz mahu.

Ste si ogledali predstavo v živo? Izpolnite kratek vprašalnik in naj povejte, kaj ste si mislili o njej.

Več novic